Soep

Cappuccino van soep met rivierkreeftjes

menu: oktober 2018

14 personen

hoofdingrediënten

Cappuccino

250
g
dop
olijfolie
1
st
ui
1
st
winterwortel
1
stng
bleekselderij
1
dl
witte wijn
50
ml
cognac
2
el
tomatenpuree
7,5
dl
visbouillon (let op: 30g concentraat op 1 ltr water)
7,5
dl
schaaldierenfond (let op: 30g concentraat op 1 ltr water)
1
el
kreeftenpasta
zout
cayennepeper

garnering

dl
room
150
g
rivierkreeftenstaartjes
8
tk
kervel

bereiding

  1. Cappuccino. Snipper de ui. Snijd de winterwortel en de bleekselderij in kleine stukjes. 
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, de winterwortel, bleekselderij en de dop gedurende een paar minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meefruiten (ontzuren).
  4. Blus af met de witte wijn en de cognac.
  5. Voeg de visbouillon, de schaaldierenfond en 1 eetlepel kreeftenpasta toe en laat het geheel 1 uur zachtjes op de doorkookplaat.
  6. Passeer de soep door een fijne zeef en breng eventueel nog op smaak met zout en cayennepeper.
  7. Snijd de rivierkreeftenstaartjes in kleine stukjes.
  8. Hak de kervelblaadjes fijn (2 eetlepels)
  9. VLAK VOOR UITSERVEREN: Klop de room lobbig. 

presentatie

  1. Verdeel de stukjes rivierkreeftenstaartjes over de voorverwarmde soepkopjes.
  2. Schenk hier de warme schaaldierensoep op.
  3. Schep hierop een laagje room.
  4. Garneer met de fijngehakte kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Le Mollusque Vermentino, Montravel Blanc Sec, Scrubby Rise White, Villa Wolf – Pinot Gris

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten