
hoofdingrediënten
Cappuccino
250
g
dop
olijfolie
1
st
ui
1
st
winterwortel
1
stng
bleekselderij
1
dl
witte wijn
50
ml
cognac
2
el
tomatenpuree
7,5
dl
visbouillon (let op: 30g concentraat op 1 ltr water)
7,5
dl
schaaldierenfond (let op: 30g concentraat op 1 ltr water)
1
el
kreeftenpasta
zout
cayennepeper
garnering
1½
dl
room
150
g
rivierkreeftenstaartjes
8
tk
kervel
bereiding
- Cappuccino. Snipper de ui. Snijd de winterwortel en de bleekselderij in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui, de winterwortel, bleekselderij en de dop gedurende een paar minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even meefruiten (ontzuren).
- Blus af met de witte wijn en de cognac.
- Voeg de visbouillon, de schaaldierenfond en 1 eetlepel kreeftenpasta toe en laat het geheel 1 uur zachtjes op de doorkookplaat.
- Passeer de soep door een fijne zeef en breng eventueel nog op smaak met zout en cayennepeper.
- Snijd de rivierkreeftenstaartjes in kleine stukjes.
- Hak de kervelblaadjes fijn (2 eetlepels)
- VLAK VOOR UITSERVEREN: Klop de room lobbig.
presentatie
- Verdeel de stukjes rivierkreeftenstaartjes over de voorverwarmde soepkopjes.
- Schenk hier de warme schaaldierensoep op.
- Schep hierop een laagje room.
- Garneer met de fijngehakte kervel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Le Mollusque Vermentino, Montravel Blanc Sec, Scrubby Rise White, Villa Wolf – Pinot Gris


