
hoofdingrediënten
pasta
150
g
bloem type 00
150
g
semolina
3
st
grote eieren
1
kg
parelhoenfilets met vel
14
pl
coppa
200
g
comtékaas
4
st
prei
1
bs
oregano
peper, zout, nootmuskaat
olijfolie
3
dl
melk
2
tn
knoflook
bereiding
- Cappellini. Maak de pasta volgens basisrecept en gebruik de Kitchen-Aid pastakneders. Maak de cappellini met de fijnste vorm. Bestrooi de cappellini met bloem en laat drogen op schone theedoeken tot gebruik.
- Snijd de donkergroene bladeren van de prei en snijd de rest in fijne ringen en spoel grondig. Laat goed uitlekken.
- Snijd de comtékaas in hele kleine blokjes.
- Houd 14 kleine takjes oregano apart en pluk de rest van de stelen.
- Snijd de coppa in stukjes.
- Snipper het knoflookteentje en zet aan in wat olijfolie, voeg de melk toe en breng tegen de kook aan. Neem van het vuur en voeg 2/3 van de blokjes comtékaas toe. Meng dit goed en houd voorzichtig warm.
- Vlak voor uitserveren: Bak de parelhoenfilets op de velkant, draai ze om en laat ze op een klein vuur rustig gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Snijd in plakjes en pak in met aluminiumfolie. Houd warm in een oven van maximaal 70 graden.
- Bak de preiringen in wat olijfolie en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm.
- Vlak voor uitserveren. Kook de cappellini gaar, giet af en doe terug in de warme pan en meng met een scheutje olijfolie, de warme kaasmelk, de warme prei, de fijngesneden oregano en de helft van de coppa.
presentatie
- Neem warme diepe borden.
- Draai de pasta op een grote vork en schik midden op een bord.
- Bestrooi met de rest van de coppa en de comt?kaas
- Leg 3 plakjes parelhoenfilets op de pasta.
- Leg er een takje oregano op.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


