Nagerecht

Canneloni van sinaasappel en quenelle van chocoladesorbet

menu: november 2013

14 personen

hoofdingrediënten

sinaasappel, chocolade

canneloni van sinaasappel

6
dl
sinaasappelsap
60
g
suiker
6
g
agar agar

vulling canneloni

4
bl
gelatine
30
ml
witte rum
100
g
witte chocolade
40
g
eiwit
30
g
poedersuiker
40
g
eidooier
50
g
mascarpone
2,5
dl
slagroom

chocoladesorbet

1/2
l
water
100
g
chocolade puur
1
mp
kaneelpoeder
200
g
suiker

chocoladekoekje

100
g
eiwit
100
g
poedersuiker
60
g
bloem
15
g
cacaopoeder
75
g
boter

14
topjes mint ter garnering

bereiding

  1. Canneloni: Kook voor de sinaasappelgelei de sinaasappelsap met de suiker en agar agar tot alles opgelost is.
  2. Giet een dun laagje op een roestvrijstalen plaatje en laat opstijven in de koeling. Gebruik eventueel 2 plaatjes.
  3. Als de gelei afgekoeld is kun je er repen van ong.6x12cm van snijden.
  4. Spuit op de repen een streepje mousse(vulling)zie punt 5 en rol op zodat je een canneloni krijgt. Als je nog wat over houdt, spuit dan een klein toefje vulling op de canneloni.
  5. Vulling canneloni: Week voor de witte chocolademousse de gelatine in koud water en los op in de warme rum.
  6. Smelt de chocolade au bain Marie.
  7. Klop het eiwit samen met de poedersuiker tot een luchtig schuim in de kitchen aid.
  8. Roer de eidooier door de mascarpone en spatel de rum met opgeloste gelatine en gesmolten chocolade erdoor.
  9. Klop de slagroom lobbig en spatel de slagroom door de massa.
  10. Spatel daarna voorzichtig het eiwitschuim erdoor. 
  11. Schep alles in een spuitzak met een mondje en leg koel weg.
  12. Sorbet: Breng voor de chocoladesorbet het water met de suiker aan de kook tot alle suiker is opgelost.
  13. Laat de stroop iets afkoelen en los de chocolade hierin op en voeg een mespunt kaneelpoeder toe.
  14. Draai de compositie in een ijsmachine tot sorbet.
  15. Koekje:Klop de eiwitten luchtig en meng met poedersuiker, bloem, cacaopoeder en als laatste de gesmolten boter.
  16. Smeer  een superdun laagje op een bakplaat met bakpapier bekleed.
  17. Bak de koekjes af op 180 graden tot ze krokant zijn, steek ze meteen met een stekertje uit en bewaar in een gesloten trommel.

presentatie

  1. Leg op een bordje een canneloni van sinaasappel met een topje mint en leg er een bolletje sorbet naast.
  2. Bestrooi de koekjes met poedersuiker en leg dit op het bolletje sorbetijs.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Banyuls Tradition Réserve 4 Ans

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten