
hoofdingrediënten
sinaasappel, chocolade
canneloni van sinaasappel
6
dl
sinaasappelsap
60
g
suiker
6
g
agar agar
vulling canneloni
4
bl
gelatine
30
ml
witte rum
100
g
witte chocolade
40
g
eiwit
30
g
poedersuiker
40
g
eidooier
50
g
mascarpone
2,5
dl
slagroom
chocoladesorbet
1/2
l
water
100
g
chocolade puur
1
mp
kaneelpoeder
200
g
suiker
chocoladekoekje
100
g
eiwit
100
g
poedersuiker
60
g
bloem
15
g
cacaopoeder
75
g
boter
14
topjes mint ter garnering
bereiding
- Canneloni: Kook voor de sinaasappelgelei de sinaasappelsap met de suiker en agar agar tot alles opgelost is.
- Giet een dun laagje op een roestvrijstalen plaatje en laat opstijven in de koeling. Gebruik eventueel 2 plaatjes.
- Als de gelei afgekoeld is kun je er repen van ong.6x12cm van snijden.
- Spuit op de repen een streepje mousse(vulling)zie punt 5 en rol op zodat je een canneloni krijgt. Als je nog wat over houdt, spuit dan een klein toefje vulling op de canneloni.
- Vulling canneloni: Week voor de witte chocolademousse de gelatine in koud water en los op in de warme rum.
- Smelt de chocolade au bain Marie.
- Klop het eiwit samen met de poedersuiker tot een luchtig schuim in de kitchen aid.
- Roer de eidooier door de mascarpone en spatel de rum met opgeloste gelatine en gesmolten chocolade erdoor.
- Klop de slagroom lobbig en spatel de slagroom door de massa.
- Spatel daarna voorzichtig het eiwitschuim erdoor.
- Schep alles in een spuitzak met een mondje en leg koel weg.
- Sorbet: Breng voor de chocoladesorbet het water met de suiker aan de kook tot alle suiker is opgelost.
- Laat de stroop iets afkoelen en los de chocolade hierin op en voeg een mespunt kaneelpoeder toe.
- Draai de compositie in een ijsmachine tot sorbet.
- Koekje:Klop de eiwitten luchtig en meng met poedersuiker, bloem, cacaopoeder en als laatste de gesmolten boter.
- Smeer een superdun laagje op een bakplaat met bakpapier bekleed.
- Bak de koekjes af op 180 graden tot ze krokant zijn, steek ze meteen met een stekertje uit en bewaar in een gesloten trommel.
presentatie
- Leg op een bordje een canneloni van sinaasappel met een topje mint en leg er een bolletje sorbet naast.
- Bestrooi de koekjes met poedersuiker en leg dit op het bolletje sorbetijs.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Banyuls Tradition Réserve 4 Ans


