Amuse

Canneloni van komkommer met forelmousse

menu: juni 2012

14 personen

hoofdingrediënten

gelei

2
st
komkommer (½ l komkommersap)
6
g
agar agar (12 g per liter vocht)
zout

forelmousse

300
g
gerookte forel
4
el
mayonaise (zie basisrecept enpernod mayonaise)
4
el
room
1
st
sjalot
peper en zout
1
st
limoen

dressing

1
el
suiker
1
tl
mosterd
1
dl
arachideolie
1
el
witte wijnazijn

pernodmayonaise

1
dl
mayonaise (zie basisrecept enmayonaise voor de forelmousse)
scheutje pernod
1
el
gembersiroop
1
el
water
50
g
gemengde salade
1
st
granny smith

bereiding

  1. Gelei:Pureer de komkommers in een blender en zeef daarna door een puntzeef zodat je een ½ liter sap overhoudt.
  2. Breng het sap aan de kook en roer de agar agar er doorheen.
  3. Laat dit al roerend oplossen en breng op smaak met wat zout.
  4. Giet een dun laagje op een roestvrijstalen platte schaal en laat opstijven in de koeling.
  5. Als de gelei koud is kun je er repen van ong 6 cm x 12 cm van snijden.
  6. Forelmousse:Snipper het sjalotje zeer fijn.
  7. Meng de forel met mayonaise in de keukenmachine tot een gladde massa, spatel de losgeklopte room erdoor en breng op smaak met peper, zout, gesnipperd sjalotje en wat limoensap.
  8. Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koeling.
  9. Dressing: Meng alles met de staafmixer tot een homogene massa.
  10. Pernod mayonaise: Maak mayonaise en breng op smaak met de gembersiroop, pernod en wat water.
  11. Voor uitserveren reepjes gelei in de breedte bespuiten met een streepje mousse en daarna oprollen zodat je een canneloni krijgt.
  12. Snijd de appel in zeer kleine blokjes.

presentatie

  1. Schik op een klein bordje wat gewassen en in dunne reepjes gesneden sla en besprenkel met wat dressing.
  2. Leg hierop de canneloni en werk af met een toefje forelmousse , pernod mayonaise en de appel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten