
hoofdingrediënten
Pasta
300
g
semolina
3
st
eieren
3
st
saffraandraadjes
Konijn ragu
6
st
konijnenpoten
2
tk
rozemarijn
2
tn
knoflook
2
st
laurierblaadjes
100
ml
olijfolie
50
g
boter
100
ml
witte wijn
2
el
tomatenpuree
100
g
pecorino
zout en peper
250
ml
kippenbouillon (1/4 tablet)
Garnering
100
g
parmigiano
1/4
bs
salie
1
el
zwart maanzaad
Groenten
2
st
winterwortel
2
st
rode ui
olijfolie
bereiding
- Pasta: Voeg aan de saffraandraadjes 2 theelepels kokend water toe en laat 10 minuten staan.
- Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en voeg de saffraan toe.
- Kneed er een soepel deeg van.
- Bedek het deeg met plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
- Draai er met de pastamachine vellen van tot de op één na dunste stand bereikt is (6).
- Maak van de vellen rechthoeken van 20 cm.
- Bestrooi ze licht met meel.
- Laat ze ten minste 10 minuten drogen.
- Kook de vellen gedurende 1 minuut en leg ze apart op een schaal.
- Konijn ragu: Snijd het vlees van de poten. Verdeel in 3 porties.
- Hak elke portie in zeer fijne stukjes met behulp van de Magimix door 2 tot 3x keer op de knop PULSE te drukken. Bestrooi met zout en peper.
- Snijd de knoflook, rozemarijn en laurierblaadjes zeer fijn.
- Bak het vlees in kleine hoeveelheden in een ruime pan kort bruin in olijfolie met boter.
- Voeg de kruiden en de wijn toe en laat het vlees gedurende 30 minuten zachtjes garen.
- Voeg de tomatenpuree toe.
- Rasp de pecorino zeer fijn en meng deze door het vlees.
- Haal de pan van het vuur, als het vlees gaar is. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Verdeel het vlees over de pasta vellen en rol ze op.
- Vet een warme ovenschaal in met olie en leg de cannelloni erin met de naad naar beneden.
- Verwarm de kippenbouillon en giet voorzichtig bij de cannelloni in de schaal, dek de schaal af met Al-folie en zet gedurende 10 minuten in een oven van 180ºC.
- Groenten: Snijd de wortel in lucifer stukjes.
- Snijd de ui in dunne ringen.
- Zet de wortel en de ui aan in olijfolie en laat 10 minuten zachtjes garen.
- Vlak voor uitserveren: Snijd de Parmigiano met een kaasschaaf in 14 plakjes
- Frituur de salieblaadjes kort in de frituur bij 180ºC.
presentatie
- Maak een bedje van de wortel en ui op elk bord.
- Schik een cannelloni er op.
- Garneer bovenop een plakje Parmigiano en daarop twee blaadjes salie.
- Strooi wat maanzaad korreltjes over het gerecht.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Bourgogne Rouge, RED


