Tussengerecht

Cannelloni van konijn

menu: december 2018

14 personen

hoofdingrediënten

Pasta

300
g
semolina
3
st
eieren
3
st
saffraandraadjes

Konijn ragu

6
st
konijnenpoten
2
tk
rozemarijn
2
tn
knoflook
2
st
laurierblaadjes
100
ml
olijfolie
50
g
boter
100
ml
witte wijn
2
el
tomatenpuree
100
g
pecorino
zout en peper
250
ml
kippenbouillon (1/4 tablet)

Garnering

100
g
parmigiano
1/4
bs
salie
1
el
zwart maanzaad

Groenten

2
st
winterwortel
2
st
rode ui
olijfolie

bereiding

  1. Pasta: Voeg aan de saffraandraadjes 2 theelepels kokend water toe en laat 10 minuten staan.
  2. Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en voeg de saffraan toe.
  3. Kneed er een soepel deeg van.
  4. Bedek het deeg met plasticfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
  5. Draai er met de pastamachine vellen van tot de op één na dunste stand bereikt is (6).
  6. Maak van de vellen rechthoeken van 20 cm.
  7. Bestrooi ze licht met meel.
  8. Laat ze ten minste 10 minuten drogen.
  9. Kook de vellen gedurende 1 minuut en leg ze apart op een schaal.
  10. Konijn ragu: Snijd het vlees van de poten. Verdeel in 3 porties.
  11. Hak elke portie in zeer fijne stukjes met behulp van de Magimix door 2 tot 3x keer op de knop PULSE te drukken. Bestrooi met zout en peper.
  12. Snijd de knoflook, rozemarijn en laurierblaadjes zeer fijn.
  13. Bak het vlees in kleine hoeveelheden in een ruime pan kort bruin in olijfolie met boter.
  14. Voeg de kruiden en de wijn toe en laat het vlees gedurende 30 minuten zachtjes garen.
  15. Voeg de tomatenpuree toe.
  16. Rasp de pecorino zeer fijn en meng deze door het vlees.
  17. Haal de pan van het vuur, als het vlees gaar is. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  18. Verdeel het vlees over de pasta vellen en rol ze op.
  19. Vet een warme ovenschaal in met olie en leg de cannelloni erin met de naad naar beneden.
  20. Verwarm de kippenbouillon en giet voorzichtig bij de cannelloni in de schaal, dek de schaal af met Al-folie en zet  gedurende 10 minuten in een oven van 180ºC.
  21. Groenten: Snijd de wortel in lucifer stukjes.
  22. Snijd de ui in dunne ringen.
  23. Zet de wortel en de ui aan in olijfolie en laat 10 minuten zachtjes garen.
  24. Vlak voor uitserveren: Snijd de Parmigiano met een kaasschaaf in 14 plakjes
  25. Frituur de salieblaadjes kort in de frituur bij 180ºC.

 

 

 

presentatie

  1. Maak een bedje van de wortel en ui op elk bord.
  2. Schik een cannelloni er op.
  3. Garneer bovenop een plakje Parmigiano en daarop twee blaadjes salie.
  4. Strooi wat maanzaad korreltjes over het gerecht.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Bourgogne Rouge, RED

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten