Voorgerecht

Canadese kreeft met aardappelsalade

menu: november 2019

14 personen

hoofdingrediënten

kreeft

kreeft

4
st
kreeft, 500 g
3
l
groentenbouillon, 90 g geconcentreerde oplossing in 3 l water

aardappelsalade

700
g
roseval aardappel
75
g
mayonaise(en 45 gr zie tussengerecht)
1
el
creme fraiche, naar smaak
1
tl
geconcentreerde schaaldierenfond, voorzichtig sterk geconcentreerd

Garmering korianderolie en gembercreme

5
tk
koriander
100
ml
olijfolie
peper en zout
30
g
gekonfijte gember
15
ml
gembersiroop
creme fraiche
60
g
mayonaise
scheut room
1/4
st
frisee sla

bereiding

  1. Kreeft: Neem een pan en vul met 3 liter water en voeg hier 90 gram van de geconcentreerde groentenbouillon aan toe (deze bouillon kan door meerdere groepen gebruikt worden).
  2. Zie koeling voor de bouillon.
  3. Kook de kreeften één voor één in de bouillon gedurende 5 minuten (1 minuut per 100 gram kreeft).
  4. Haal de kreeft uit de pantsers, poten en scharen.
  5. Houd de mooie stukken apart ter garnering op de salade.
  6. Aardappelsalade: Snijd brunoise en kook beetgaar in gezouten water.
  7. Giet ze af en laat afkoelen.
  8. Maak ongeveer 200 gram mayonaise volgens basisrecept (voor tussengerecht, gembercreme  en aardappelsalade).
  9. Meng 75 gram mayonaise met de geconcentreerde schaaldierenfond en de crème fraîche.
  10. Meng dit door de aardappelblokjes.
  11. Voeg hier de restantjes van het kreeftenvlees aan toe.
  12. Gembercreme en korianderolie: Mix gemberstukjes en de siroop, 60 g mayonaise, crème fraîche en een scheutje room in de blender tot een zalfje. Bewaar in een spuitflesje.
  13. Blancheer de koriander en spoel meteen met koud water af.
  14. Mix met de olijfolie en kruid af met peper en zout. Bewaar in een spuitflesje.

presentatie

  1. Neem een ring en leg daar een laagje aardappelsalade in.
  2. Leg er wat pluksels aangemaakte sla op en als laatste mooie stukken kreeft.
  3. Druppel wat korianderolie en gembercreme rondom het taartje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

ENATE Chardonnay ‘234’, Schieferterrassen Trocken

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten