Tussengerecht

Camargue rijst met garnalen, avocado en kerriemayonaise

menu: juni 2019

14 personen

hoofdingrediënten

Pappadums

200
g
kikkererwtenmeel of uradmeel
1
tl
gemalen peper
1
tl
gemalen komijn
½
tl
zout
1
tn
knoflook
60
g
water
½
tl
cayennepeper
2
tl
zonnebloemolie
bloem

Camargue rijst

300
g
rode camargue rijst
200
g
cherrytomaatjes
200
g
avocado, diepvries
1
st
limoen
3
tk
koriander
zeezout
peper

Kerriemayonaise

2
el
olijfolie
1
st
ui
2
tl
kerriepoeder
200
ml
mayonaise (eigen bereiding)
2
el
abrikozenjam

Garnering

200
g
hollandse garnalen
4
tk
krulpeterselie

bereiding

  1. Pappadums. Snijd het teentje knoflook ragfijn. Doe het meel, de peper, de komijn en het zout in een grote kom en roer goed door. Voeg de fijngesneden knoflook toe en zorg ervoor dat dit goed verdeeld is over het deeg. 
  2. Maak na een minuut roeren een kuiltje in het deeg en giet hierin het water.
  3. Kneed met je handen tot een droog en stevig deeg.
  4. Doe wat bloem op het aanrechtblad en breek steeds een stukje van het deeg af ter grootte van een walnoot en rol met behulp van een deegroller uit tot een zeer dunne plak. Doe er wat druppels zonnebloemolie over.
  5. Bestrooi elke deegplak met wat cayennepeper.
  6. Zet de frituur op 180°C. Bak de pappadums één voor één.
  7. Leg één deegplakje in het frituurmandje, laat het mandje voorzichtig zakken en houd er een pollepel op zodat de pappadum niet omkrult. Frituur de pappadums in ongeveer 2 minuten goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier en breek in stukken.
  8. Camargue rijst en avocado. Kook de Camargue rijst met voldoende water (1 cm boven de rijst) en wat zout in ongeveer 30 minuten gaar (d.w.z. de rijst is zacht maar heeft nog wel bite). 
  9. Giet de rijst af en zet weg in de warmhoudkast.
  10. Snijd de tomaatjes in stukjes. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 
  11. Doe de tomatenstukjes en avocadoblokjes in een schaal en voeg het sap van een limoen hieraan toe.
  12. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes en snijd deze grof. Voeg naar smaak wat korianderblaadjes en wat peper en zout toe.
  13. Kerriemayonaise. Snijd de ui fijn en bak deze in wat olijfolie. Zorg dat de ui niet verkleurt, maar wel zacht wordt.
  14. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog even door. Laat het geheel afkoelen.
  15. Maak 200 ml mayonaise volgens het basisrecept.
  16. Roer het ui-kerriemengsel door de mayonaise en voeg vervolgens de abrikozenjam toe. 
  17. Mix met behulp van de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.

presentatie

  1. Zet een ring in het midden van het bord.
  2. Vul deze voor de helft met Camargue rijst.
  3. Schep daarop het avocado/tomatenmengsel.
  4. Leg hier een schepje garnalen op.
  5. Lepel kerriemayonaise over de garnalen.
  6. Steek een stuk van de pappadum in het torentje.
  7. Garneer met een toefje peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Esperanza Rueda Verdejo, Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten