Nagerecht

Butterscotchijstaart

menu: december 2012

14 personen

hoofdingrediënten

deeg
180
g
digestives (koekjes)
5
el
gembersiroop
150
g
bruine hazelnoten
100
g
ongezouten boter
vulling
6
dl
geëvaporeerde melk
280
g
donkerbruine basterdsuiker
60
g
eiwit
20
g
suiker
3
dl
slagroom
garnering
2
el
rietsuiker
20
g
bruine hazelnoten
karamelsaus
225
g
basterdsuiker
45
g
water
200
g
room
zet de borden in de vriezer!

bereiding

  1. De geëvaporeerde melk moet zeer koud zijn.
  2. Rooster de 150 gram hazelnoten en maal ze in de keukenmachine. Let op de velletjes mogen niet verbranden.
  3. Breek de koekjes en maal ze in de keukenmachine.
  4. Meng de hazelnotenkruim, de koekkruim en de boter tot een deeg
  5. Verdeel het deeg over 2 kleine of 1 grote springvorm zodat er uiteindelijk14 punten gesneden kunnen worden. Druk goed aan.
  6. Klop de koude ge?vaporeerde melk met de donkerbruine basterdsuiker tot een lichtgeel dik mengsel.
  7. Klop met de Kitchen Aid het eiwit stijf, voeg halverwege de suiker toe.
  8. Klop de slagroom stijf.
  9. Schep de room door het melkmengsel en schep dan de stijfgeslagen eiwitten door het mengsel.
  10. Schep het geheel in de springvorm(en) en zet in de blastchiller ( ongeveer 15 ? 20 minuten) tot het bevroren is. Zet dan in de vriezer.
  11. Rooster de hazelnoten en hak ze fijn.
  12. Bestrooi de ijstaart vlak voor uitserveren met de gehakte hazelnoten en de rietsuiker.
  13. Karamelsaus: de basterdsuiker en het water aan de kook brengen en rustig bruin laten worden (niet roeren). Dan voorzichtig verwarmde room toevoegen. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.

presentatie

  1. Snijd 14 puntjes uit de ijstaart, schep er wat karamelsaus naast en serveer uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten