
hoofdingrediënten
bruschetta
4
st
hollandse nieuwe
1
st
granny smith appel
1
st
ciabatta brood
bietenhummus
100
g
gekookte rode biet
200
g
kikkererwten (uitgelekt gewicht)
1½
el
tahin (sesampasta)
1
tl
citroensap
2
el
zonnebloemolie
peper en zout
gin-mayonaise
1
el
mosterd
1
st
ei
250
ml
zonnebloemolie
1
el
citroensap
2
el
dry gin
peper en zout
garnering
¼
bs
bieslook
bereiding
- Bruschetta. Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bruschetta in 14 plakjes van 1 cm dik en bak ze in de oven in ongeveer 4 minuten krokant.
- Hummus. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af.
- Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en draai het glad. Doe er indien de massa te dik is wat extra olie bij.
- Gin-mayonaise. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn!
- Doe de mosterd, het ei en het citroensap in een hoge beker en voeg beetje bij beetje de zonnebloemolie toe, maak zo de mayonaise. Voeg op het laatst de gin toe en breng op smaak met peper en zout.
- Haring. Snijd de haring in blokjes. Was de appel en snijd in kleine blokjes.
- Vermeng de haringblokjes met de appelblokjes en doe er een beetje van de gin-mayonaise door.
- Garnering. Snijd de bieslook fijn.
presentatie
- Besmeer de bruchettas met een laag bietenhummus.
- Verdeel hier de haring-appel blokjes over en lepel er nog een beetje van de gin-mayonaise over.
- Strooi er als laatste nog wat bieslook over.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
La Vernaccia Tradizionale di San Gimignano, Pere Ventura – PRIMER – Reserva Brut


