Amuse

Bresaola met aardappelsalade

menu: december 2010

14 personen

hoofdingrediënten

42
pl
bresaola
4
st
grote aardappelen (nicola)
4
tk
tijm
1
tl
kummel
100
g
mager gerookt spek
¼
bs
bieslook
crème fraîche
mayonaise
citroenazijn
mosterd
slagroom
0,75
dl
rode port
0,25
dl
rode wijn
25
g
sjalot
0,75
dl
oude balsamico azijn
1,75
dl
druivenpitolie
0,5
dl
olijfolie
14
pl
pancetta
75
g
rucola
100
g
parmezaan snippers
30
g
pijnboompitten

bereiding

  1. Snipper de sjalot.
  2. Kook de rode port, de rode wijn en de sjalot in tot het stroperig wordt en zeef het geheel.
  3. Voeg de balsamico azijn toe en roer goed door.
  4. Voeg de druivenpitolie en de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Kook de aardappels in de schil met tijm, kummel en zout gaar. Pel de aardappels en snijd ze in brunoise.
  6. Bak het gerookt spek uit en verkruimel het.
  7. Meng de aardappelbrunoise met het uitgebakken spek en de gesnipperde bieslook en voeg mosterd, crème fraîche, slagroom en mayonaise naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Bak de pancetta en rooster de pijnboompitten.

presentatie

  1. Leg op ieder bord 3 plakjes Bresaola en bestrijk het vlees met wat vinaigrette en bestrooi met peper en zout.
  2. Leg hier de pancetta boven op.
  3. Schik er enkele takjes rucola op en wat Parmezaan snippers.
  4. Leg daarop de aardappelsalade.
  5. Garneer met wat pijnboompitten en enkele druppels vinaigrette.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten