Soep

Bospaddestoelensoep met truffelschuim

menu: maart 2016

14 personen

hoofdingrediënten

bospaddestoelen

bospaddestoelensoep

250
g
bospaddestoelen
2
st
sjalotten
25
g
boter
30
g
bloem
1
l
kippenbouillon van poeder
15
g
cèpes gedroogd
2
dl
room
5
tk
kervel
zout
peper

truffelroom

dl
slagroom
1
tl
truffelsalsa
zout
peper

bereiding

  1. Paddestoelensoep. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze zeer fijn.
  2. Pel en snipper de sjalot zeer fijn.
  3. Fruit de gesnipperde sjalotten in boter glazig, voeg de kleingesneden paddestoelen toe en laat meefruiten.
  4. Maak de kippenbouillon en laat er de cèpes 10 minuten in trekken, verwijder de cèpes uit de bouillon.
  5. Maak een roux van 25 g boter en 30 g bloem , voeg daar de kippenbouillon aan toe, laat 5 minuten doorkoken.
  6. Voeg de paddestoelen en de room toe en breng de soep op smaak.
  7. Snijd de kervel fijn en roer vlak voor uitserveren door de soep.
  8. Truffelroom. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel de truffelsalsa erdoor.

presentatie

  1. Doe de soep in een glaasje en lepel de room er bovenop.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

La Vernaccia Tradizionale di San Gimignano

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten