
hoofdingrediënten
bospaddestoelen
bospaddestoelensoep
250
g
bospaddestoelen
2
st
sjalotten
25
g
boter
30
g
bloem
1
l
kippenbouillon van poeder
15
g
cèpes gedroogd
2
dl
room
5
tk
kervel
zout
peper
truffelroom
1½
dl
slagroom
1
tl
truffelsalsa
zout
peper
bereiding
- Paddestoelensoep. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze zeer fijn.
- Pel en snipper de sjalot zeer fijn.
- Fruit de gesnipperde sjalotten in boter glazig, voeg de kleingesneden paddestoelen toe en laat meefruiten.
- Maak de kippenbouillon en laat er de cèpes 10 minuten in trekken, verwijder de cèpes uit de bouillon.
- Maak een roux van 25 g boter en 30 g bloem , voeg daar de kippenbouillon aan toe, laat 5 minuten doorkoken.
- Voeg de paddestoelen en de room toe en breng de soep op smaak.
- Snijd de kervel fijn en roer vlak voor uitserveren door de soep.
- Truffelroom. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en spatel de truffelsalsa erdoor.
presentatie
- Doe de soep in een glaasje en lepel de room er bovenop.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
La Vernaccia Tradizionale di San Gimignano


