
hoofdingrediënten
bonbon van tonijn met komkommersalsa
6
el
olijfolie
3
el
balsamicoazijn
vanille extract
1
tl
mierikswortel
1/2
st
komkommer
2
st
tomaat
300
g
tonijnfilet
peper en zout
garnering
1/8
bs
kervel
bereiding
- Bonbon. Leg de tonijn een uurtje in de vriezer.
- Breng de olijfolie, balsamicoazijn en 20 druppels vanille extract aan de kook en laat het 10 minuten trekken.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in zeer kleine blokjes.
- Pliseer de tomaten. Dompel ze even onder in kokend water en verwijder het vel. Snijd de tomaten in zeer kleine blokjes.
- Schep de komkommer en de tomaten door het mengsel en laat verder afkoelen.
- Laat het groentemengsel uitlekken.
- Snijd de tonijn in 14 dunne plakken op stand 5½.
- Neem een kleine ijslepel. Leg hier een stukje folie in (let op moet groter zijn dan de ijslepel). Leg hierop een plakje tonijn. Leg hierop een lepel vulling en draai er een bonbon van.
presentatie
- Serveer de bonbon op een klein bordje met een amuselepel.
- Garneer met een plukje kervel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Montravel Blanc Sec


