
hoofdingrediënten
6
el
olijfolie
3
el
balsamicoazijn
½
vanillestokje, opengesneden
1
tl
mierikswortel
¼
st
komkommer, zeer fijn gesneden
1
st
tomaat, ontveld en vruchtvlees zeer fijn gesneden
200
g
verse tonijnfilet
peper en zout
bereiding
- Breng de olijfolie, balsamicoazijn en het vanillestokje aan de kook en laat het vanillestokje 10 min. trekken.
- Haal de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
- Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de fijngesneden komkommer en tomaat erdoor en laat afkoelen.
- Laat het groentemengsel uitlekken en vang het vocht op.
- Leg de tonijn een uurtje in de vriezer en snijd deze in 14 dunne plakken.
- Leg op elke plak een lepel groentemengsel en vouw de tonijn er als een bonbon omheen.
presentatie
- Serveer de bonbons op een amuse
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


