Tussengerecht

Bladerdeegkussentje met zwezerik en morieljessaus

menu: oktober 2008

14 personen

hoofdingrediënten

7
st
bladerdeegplakjes
1200
g
hart zwezerik
2
st
prei
25
g
gedroogde morieljes
6
dl
room
200
g
geklaarde boter
dl
noilly prat
1
st
ei
1
st
groentebouillon tablet

bereiding

  1. Week de morieljes in ruim, lauw water, bewaar het weekvocht.
  2. Deel de bladerdeegplakjes door midden en leg ze op een bakblik met bakmat.
  3. Klop het ei met een weinig water los en bestrijk de deegplakjes.
  4. Bak de deegplakjes in een oven van 150 gr. gedurende ca. 30 minuten.
  5. Snijd de plakken overdwars doormidden en laat ze drogen.
  6. Snijd de morieljes en snijd van de prei,wit en fris groen,in ringen.
  7. Kook de zwezerik kort in ruim water met een groentenbouillontablet. Daarna ontvliezen.
  8. Laat de zwezerik afkoelen en verdeel in mooie plakjes. Meng 2 eetl. bloem met peper en zout, doe dit in een plastic zak en schud hier de plakjes zwezerik in.
  9. Kook de Noilly Prat met de helft van het weekvocht van de morieljes tot 1/3 in.
  10. Voeg de morieljes en de room toe en kook verder in tot de helft. Bind de saus desgewenst tot een mooie romige saus.
  11. Blancheer de preiringen in gezouten water en laat ze goed uitlekken. Droog ze af met wat keukenpapier.
  12. Bak de zwezerik mooi knapperig in geklaarde boter.

presentatie

  1. Schik de bodem van het bladerdeegkussentje midden op een bord en leg daarop wat preiringetjes.
  2. Leg daarop de gebakken zwezerik en vervolgens het deksel.
  3. Schenk rondom de morieljessaus en serveer uit.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten