hoofdingrediënten
7
st
bladerdeegplakjes
1200
g
hart zwezerik
2
st
prei
25
g
gedroogde morieljes
6
dl
room
200
g
geklaarde boter
1½
dl
noilly prat
1
st
ei
1
st
groentebouillon tablet
bereiding
- Week de morieljes in ruim, lauw water, bewaar het weekvocht.
- Deel de bladerdeegplakjes door midden en leg ze op een bakblik met bakmat.
- Klop het ei met een weinig water los en bestrijk de deegplakjes.
- Bak de deegplakjes in een oven van 150 gr. gedurende ca. 30 minuten.
- Snijd de plakken overdwars doormidden en laat ze drogen.
- Snijd de morieljes en snijd van de prei,wit en fris groen,in ringen.
- Kook de zwezerik kort in ruim water met een groentenbouillontablet. Daarna ontvliezen.
- Laat de zwezerik afkoelen en verdeel in mooie plakjes. Meng 2 eetl. bloem met peper en zout, doe dit in een plastic zak en schud hier de plakjes zwezerik in.
- Kook de Noilly Prat met de helft van het weekvocht van de morieljes tot 1/3 in.
- Voeg de morieljes en de room toe en kook verder in tot de helft. Bind de saus desgewenst tot een mooie romige saus.
- Blancheer de preiringen in gezouten water en laat ze goed uitlekken. Droog ze af met wat keukenpapier.
- Bak de zwezerik mooi knapperig in geklaarde boter.
presentatie
- Schik de bodem van het bladerdeegkussentje midden op een bord en leg daarop wat preiringetjes.
- Leg daarop de gebakken zwezerik en vervolgens het deksel.
- Schenk rondom de morieljessaus en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


