
hoofdingrediënten
14
pl
bladerdeeg
14
pl
ronde geitenkaas chèvre du poitou diameter 4cm.
1
st
tamme eendenborst
2
st
eierdooiers
100
g
gemengde salade (eikenblad, lollo bionda, veldsla)
1
dl
walnotenolie
1
el
frambozenazijn
14
tl
acaciahoning
bereiding
- Rook de eendenborst 10 min. in het rookoventje. Daarna rosé afbakken en laten afkoelen. Voor uitserveren in plakjes snijden.
- Steek rondjes van ca. 10 cm uit de bladerdeeg. Plakkant naar boven.
- Snijd de rolletjes geitenkaas in plakjes. Snijd met een puntmesje een putje in de bovenkant van de kaasjes en zet ze op de rondjes bladerdeeg
- Lepel over elk geitenkaasje 1 theelepel acaciahoning.
- Sluit de rondjes door er een plakje bladerdeeg op te leggen (plakkant naar beneden).Druk goed aan.
- Bestrijk het bovenste rondje met eierdooier.
- Bak ze in 18 à 20 minuten gaar in een warme oven van 200°C. (Rational 175 °C)
- Maak een dressing van de walnotenolie en de frambozenazijn. Smaak af met peper en zout.
- Haal de sla door de dressing.
presentatie
- Leg een plukje salade op ieder bord.
- Plaats het bladerdeegbakje op het bord en leg er een plakje eendenborst bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


