Voorgerecht

Bladerdeegbakje met geitenkaas en gerookte eendenborst

menu: januari 2008

14 personen

hoofdingrediënten

14
pl
bladerdeeg
14
pl
ronde geitenkaas chèvre du poitou diameter 4cm.
1
st
tamme eendenborst
2
st
eierdooiers
100
g
gemengde salade (eikenblad, lollo bionda, veldsla)
1
dl
walnotenolie
1
el
frambozenazijn
14
tl
acaciahoning

bereiding

  1. Rook de eendenborst 10 min. in het rookoventje. Daarna rosé afbakken en laten afkoelen. Voor uitserveren in plakjes snijden.
  2. Steek rondjes van ca. 10 cm uit de bladerdeeg. Plakkant naar boven.
  3. Snijd de rolletjes geitenkaas in plakjes. Snijd met een puntmesje een putje in de bovenkant van de kaasjes en zet ze op de rondjes bladerdeeg
  4. Lepel over elk geitenkaasje 1 theelepel acaciahoning.
  5. Sluit de rondjes door er een plakje bladerdeeg op te leggen (plakkant naar beneden).Druk goed aan.
  6. Bestrijk het bovenste rondje met eierdooier.
  7. Bak ze in 18 à 20 minuten gaar in een warme oven van 200°C. (Rational 175 °C)
  8. Maak een dressing van de walnotenolie en de frambozenazijn. Smaak af met peper en zout.
  9. Haal de sla door de dressing.

presentatie

  1. Leg een plukje salade op ieder bord.
  2. Plaats het bladerdeegbakje op het bord en leg er een plakje eendenborst bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten