Soep

Bisque van gele paprika met gamba en breekbrood

menu: april 2019

14 personen

hoofdingrediënten

paprika, gamba

bisque van paprika

6
st
paprika, geel
1,5
l
kippenbouillon van tablet
1/2
st
wortel
1/2
st
prei
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
100
ml
slagroom
sherryazijn, scheutje
peper en zout
250
g
dop

gamba

14
st
gamba (16/20) met kop en pantser)
1
tk
peterselie, platte
1
tn
knoflook
olijfolie

breekbrood

1
st
witte broodmix, koopmans
300
ml
lauw water
25
g
boter
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
1
el
peterselie, platte
1
el
bieslook
1
el
oregano
paprikapoeder, mespunt
sesamzaadjes, witte
maanzaad

bereiding

  1. Breekbrood: Kneed het broodmix met water en boter tot een soepel deeg.
  2. Laat afgedekt 10 minuten rijzen.
  3. Snijd sjalot en kruiden fijn en pers de knoflook uit.
  4. Kneed dit onder het deeg en laat 15 minuten afgedekt rijzen.
  5. Verdeel dit in 14 bolletjes.
  6. Neem een schaal van ong. 25 cm en leg daar de bolletjes tegen elkaar aan in de schaal.
  7. Laat de bolletjes nog 10 minuten rijzen voordat je ze gaat afbakken.
  8. Bestrooi de bolletjes met sesamzaadjes, de ene helft met witte en de andere helft met zwarte zaadjes en bak af op 200ºC gedurende ong. 25 minuten.
  9. Bisque: Maak de gamba's schoon, bewaar de kop en pantsers en verwijder het darmpje.
  10. Hak de peterselie en knoflook fijn.
  11. Snijd de staart van de gamba's half in, zodat ze mooi in het bord blijven staan.
  12. Bak ze vlak voor uitserveren met wat peper, zout, peterselie en knoflook in weinig  olijfolie.
  13. Brand de paprika's met de gasbrander, schil, ontpit ze en snijd in stukken.
  14. Zet de koppen en pantsers van de gamba's aan met wortel, prei, knoflook, dop en sjalot in de olijfolie.
  15. Blus af met de bouillon en laat zachtjes 20 minuten trekken. 
  16. Zeef de bouillon en voeg de fijngesneden paprika aan de bouillon toe.
  17. Kook de paprika gaar in de bouillon en voeg de room toe.
  18. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met eventueel peper en zout en een scheutje sherryazijn.
  19. Indien nodig zeven door een grove bolzeef.

presentatie

  1. Neem een bolbord en serveer hierin de soep.
  2. Leg in het midden een gamba en werk af met wat fijngesneden peterselie. 
  3. Serveer met het breekbrood.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Clos Saint Yves, Lois - Grüner Veltliner, Soave Classico ‘Superiore’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten