
hoofdingrediënten
paprika, gamba
bisque van paprika
6
st
paprika, geel
1,5
l
kippenbouillon van tablet
1/2
st
wortel
1/2
st
prei
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
100
ml
slagroom
sherryazijn, scheutje
peper en zout
250
g
dop
gamba
14
st
gamba (16/20) met kop en pantser)
1
tk
peterselie, platte
1
tn
knoflook
olijfolie
breekbrood
1
st
witte broodmix, koopmans
300
ml
lauw water
25
g
boter
2
tn
knoflook
1
st
sjalot
1
el
peterselie, platte
1
el
bieslook
1
el
oregano
paprikapoeder, mespunt
sesamzaadjes, witte
maanzaad
bereiding
- Breekbrood: Kneed het broodmix met water en boter tot een soepel deeg.
- Laat afgedekt 10 minuten rijzen.
- Snijd sjalot en kruiden fijn en pers de knoflook uit.
- Kneed dit onder het deeg en laat 15 minuten afgedekt rijzen.
- Verdeel dit in 14 bolletjes.
- Neem een schaal van ong. 25 cm en leg daar de bolletjes tegen elkaar aan in de schaal.
- Laat de bolletjes nog 10 minuten rijzen voordat je ze gaat afbakken.
- Bestrooi de bolletjes met sesamzaadjes, de ene helft met witte en de andere helft met zwarte zaadjes en bak af op 200ºC gedurende ong. 25 minuten.
- Bisque: Maak de gamba's schoon, bewaar de kop en pantsers en verwijder het darmpje.
- Hak de peterselie en knoflook fijn.
- Snijd de staart van de gamba's half in, zodat ze mooi in het bord blijven staan.
- Bak ze vlak voor uitserveren met wat peper, zout, peterselie en knoflook in weinig olijfolie.
- Brand de paprika's met de gasbrander, schil, ontpit ze en snijd in stukken.
- Zet de koppen en pantsers van de gamba's aan met wortel, prei, knoflook, dop en sjalot in de olijfolie.
- Blus af met de bouillon en laat zachtjes 20 minuten trekken.
- Zeef de bouillon en voeg de fijngesneden paprika aan de bouillon toe.
- Kook de paprika gaar in de bouillon en voeg de room toe.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met eventueel peper en zout en een scheutje sherryazijn.
- Indien nodig zeven door een grove bolzeef.
presentatie
- Neem een bolbord en serveer hierin de soep.
- Leg in het midden een gamba en werk af met wat fijngesneden peterselie.
- Serveer met het breekbrood.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Clos Saint Yves, Lois - Grüner Veltliner, Soave Classico ‘Superiore’


