
hoofdingrediënten
7
st
kleine bloemig afkokende aardappels
2
st
trostomaten
2
el
fijngesneden bieslook, peterselie, dille
3
st
sjalotten
300
g
oesterzwammen
28
st
scampi
25
cl
truffelolie
1
dl
crème fraîche
balsamicostroop
sesamolie
zeezout
bereiding
- Was de aardappelen, wikkel ze in met boter ingevette aluminiumfolie en maak ze gaar in de oven op 180/200°C. Om het gaarproces te versnellen kun je de aardappels (ingeprikt) ook eerst 7 minuten in de magnetron op vol vermogen doen.
- Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Hak de groene kruiden fijn en versnipper de sjalot.
- Snijd de oesterzwammen in fijne reepjes.
- Doe een beetje sesamolie in de wok en laat deze zeer warm worden. Bak de sjalotjes met de oesterzwammen en voeg op het einde de groene kruiden toe. Zet weg.
- Bak de scampi in wat sesamolie.
- Haal de aardappelen uit de folie en halveer ze.
presentatie
- Maak het bord op met een streepje balsamicostroop, een streepje crème fraîche en de blokjes tomaat.
- Doe in het midden van het bord een eetlepel gebakken oesterzwammen.
- Zet daarop de met grof zout en truffelolie besprenkelde aardappel.
- Lepel er een beetje crème fraîche op en schik daarop de scampi.
- Garneer met een toefje dille en een draai uit de pepermolen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


