Amuse

Bintje met scampi en oesterzwammen

menu: januari 2008

14 personen

hoofdingrediënten

7
st
kleine bloemig afkokende aardappels
2
st
trostomaten
2
el
fijngesneden bieslook, peterselie, dille
3
st
sjalotten
300
g
oesterzwammen
28
st
scampi
25
cl
truffelolie
1
dl
crème fraîche
balsamicostroop
sesamolie
zeezout

bereiding

  1. Was de aardappelen, wikkel ze in met boter ingevette aluminiumfolie en maak ze gaar in de oven op 180/200°C. Om het gaarproces te versnellen kun je de aardappels (ingeprikt) ook eerst 7 minuten in de magnetron op vol vermogen doen.
  2. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.
  3. Hak de groene kruiden fijn en versnipper de sjalot.
  4. Snijd de oesterzwammen in fijne reepjes.
  5. Doe een beetje sesamolie in de wok en laat deze zeer warm worden. Bak de sjalotjes met de oesterzwammen en voeg op het einde de groene kruiden toe. Zet weg.
  6. Bak de scampi in wat sesamolie.
  7. Haal de aardappelen uit de folie en halveer ze.

presentatie

  1. Maak het bord op met een streepje balsamicostroop, een streepje crème fraîche en de blokjes tomaat.
  2. Doe in het midden van het bord een eetlepel gebakken oesterzwammen.
  3. Zet daarop de met grof zout en truffelolie besprenkelde aardappel.
  4. Lepel er een beetje crème fraîche op en schik daarop de scampi.
  5. Garneer met een toefje dille en een draai uit de pepermolen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten