Amuse

Bietencrème met geitenkaas en olijven

menu: januari 2014

14 personen

hoofdingrediënten

rode bieten, geitenkaas

bietencrème

500
g
gekookte rode biet
4
el
olijfolie
2
tl
komijnpoeder

geitenkaasmouse

250
g
zachte geitenkaas bettine
150
g
eiwit
zout en peper

garnering

100
g
zwarte olijven (pitloos)
2
tl
gemengde provençaalse kruiden
1
st
rauwe rode biet
2
el
sesamzaad

bereiding

  1. Bietencrème. Verwijder de schil van de gekookte bieten en snijd ze in grote stukken. Doe de bieten in de keukenmachine. Voeg de olijfolie en komijnpoeder toe en draai alles tot een puree. 
  2. Geitenkaasmousse. Draai de geitenkaas met wat peper tot een romig geheel. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. Schep het schuim losjes door de geitenkaas. Doe in een spuitzak.
  3. Garnering. Snijd de olijven fijn.  Schep er de gemengde Provençaalse kruiden door. Schil de rauwe biet en rasp deze met een grove rasp. Rooster het sesamzaad 2 tot 3 minuten in een hete, droge pan.

presentatie

  1. Vul de glaasjes als volgt: Schep een laagje bietencrème in elk glaasje. Spuit er een laagje geitenkaasmousse op.
  2. Leg daar de olijven op en garneer met de geraspte rauwe biet.
  3. Strooi er tot slot wat geroosterde sesamzaadjes over.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

30 minuten

wijnsuggestie

Lois, Passerina

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten