
hoofdingrediënten
rode bieten, geitenkaas
bietencrème
500
g
gekookte rode biet
4
el
olijfolie
2
tl
komijnpoeder
geitenkaasmouse
250
g
zachte geitenkaas bettine
150
g
eiwit
zout en peper
garnering
100
g
zwarte olijven (pitloos)
2
tl
gemengde provençaalse kruiden
1
st
rauwe rode biet
2
el
sesamzaad
bereiding
- Bietencrème. Verwijder de schil van de gekookte bieten en snijd ze in grote stukken. Doe de bieten in de keukenmachine. Voeg de olijfolie en komijnpoeder toe en draai alles tot een puree.
- Geitenkaasmousse. Draai de geitenkaas met wat peper tot een romig geheel. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. Schep het schuim losjes door de geitenkaas. Doe in een spuitzak.
- Garnering. Snijd de olijven fijn. Schep er de gemengde Provençaalse kruiden door. Schil de rauwe biet en rasp deze met een grove rasp. Rooster het sesamzaad 2 tot 3 minuten in een hete, droge pan.
presentatie
- Vul de glaasjes als volgt: Schep een laagje bietencrème in elk glaasje. Spuit er een laagje geitenkaasmousse op.
- Leg daar de olijven op en garneer met de geraspte rauwe biet.
- Strooi er tot slot wat geroosterde sesamzaadjes over.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
30 minuten
wijnsuggestie
Lois, Passerina



