Nagerecht

Bavarois van passievruchten op amandelbiscuit

menu: oktober 2018

14 personen

hoofdingrediënten

amandelbiscuit

200
g
eiwit
50
g
suiker
200
g
amandelpoeder
40
g
bloem

suikerstroop

50
g
water
150
g
suiker

bavarois

84
g
eiwit, gepasteuriseerd
17
g
suiker
4
bl
gelatine
135
g
passievruchtencoulis
3
dl
slagroom

garnering

1
bk
rode bessen
1
bk
blauwe bessen
1
bk
frambozen
2
dl
passievruchtencoulis
suiker
allesbinder

bereiding

  1. Amandelbiscuit. Klop het eiwit in de Kitchen-Aid met de garde op. Voeg zodra het eiwit een beetje stijf wordt de suiker toe. Klop door tot het eiwit goed stijf is (pieken). 
  2. Spatel de amandelpoeder en de bloem voorzichtig door het eiwit.
  3. Verdeel de massa over 1 of 2 met bakmatjes beklede bakplaten en strijk met een spatel glad zodat het overal even dik is. 
  4. Bak het biscuitdeeg in een oven van 170ºC. totdat het lichtbruin en gaar is. 
  5. Let op: Bak het biscuitdeeg indien nodig op 2 bakplaten in 2 beurten, dus 1 bakplaat per keer. 
  6. Steek zoveel rondjes het deeg met een metalen ring na gelang het aantal leden. 
  7. Bavarois. Week de gelatine in ruim koud water. 
  8. Maak de suikerstroop door 50 gram water en 150 gram suiker te koken tot 120°C. Gebruik hiervoor de digitale temperatuurmeter. Let op tot 100ºC. gaat het snel, daarna langzaam. De stroop moet helder blijven en mag niet boven de 120ºC. uitkomen. 
  9. Klop het eiwit en de suiker in de Kitchen-Aid stijf (zie punt 1). Voeg vervolgens al kloppend met een dun straaltje het 120ºC. warme suikerstroopje toe.
  10. Laat de Kitchen-Aid doorkloppen tot de massa afgekoeld is.
  11. Los de uitgeknepen gelatine op in een beetje kokend water en voeg dit toe aan het koudgeklopte eiwitmengsel. Meng het geheel goed.
  12. Voeg de passievruchtencoulis toe aan het mengsel.
  13. Klop de slagroom  stijf en voeg ook toe.
  14. Bekleed de ringen met een plastic randje en leg de uitgestoken amandelbiscuitrondjes op de bodem. 
  15. Schep de passievruchtenbavarois daar bovenop en strijk glad. Zet in de koeling.
  16. Breng voor de garnering 2 dl. passievruchtencoulis aan de kook en voeg hier wat suiker naar smaak aan toe. Bind met wat allesbinder en doe in een spuitflesje.

presentatie

  1. Verwijder de metalen ring en plaats de bavarois op een koud bordje.
  2. Druppel wat coulis uit het spuitflesje op het midden van het taartje zodat er een spiegeltje ontstaat.
  3. Garneer met een trosje rode bessen, enkele blauwe bessen en frambozen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Carte d’Or

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten