
hoofdingrediënten
amandelbiscuit
200
g
eiwit
50
g
suiker
200
g
amandelpoeder
40
g
bloem
suikerstroop
50
g
water
150
g
suiker
bavarois
84
g
eiwit, gepasteuriseerd
17
g
suiker
4
bl
gelatine
135
g
passievruchtencoulis
3
dl
slagroom
garnering
1
bk
rode bessen
1
bk
blauwe bessen
1
bk
frambozen
2
dl
passievruchtencoulis
suiker
allesbinder
bereiding
- Amandelbiscuit. Klop het eiwit in de Kitchen-Aid met de garde op. Voeg zodra het eiwit een beetje stijf wordt de suiker toe. Klop door tot het eiwit goed stijf is (pieken).
- Spatel de amandelpoeder en de bloem voorzichtig door het eiwit.
- Verdeel de massa over 1 of 2 met bakmatjes beklede bakplaten en strijk met een spatel glad zodat het overal even dik is.
- Bak het biscuitdeeg in een oven van 170ºC. totdat het lichtbruin en gaar is.
- Let op: Bak het biscuitdeeg indien nodig op 2 bakplaten in 2 beurten, dus 1 bakplaat per keer.
- Steek zoveel rondjes het deeg met een metalen ring na gelang het aantal leden.
- Bavarois. Week de gelatine in ruim koud water.
- Maak de suikerstroop door 50 gram water en 150 gram suiker te koken tot 120°C. Gebruik hiervoor de digitale temperatuurmeter. Let op tot 100ºC. gaat het snel, daarna langzaam. De stroop moet helder blijven en mag niet boven de 120ºC. uitkomen.
- Klop het eiwit en de suiker in de Kitchen-Aid stijf (zie punt 1). Voeg vervolgens al kloppend met een dun straaltje het 120ºC. warme suikerstroopje toe.
- Laat de Kitchen-Aid doorkloppen tot de massa afgekoeld is.
- Los de uitgeknepen gelatine op in een beetje kokend water en voeg dit toe aan het koudgeklopte eiwitmengsel. Meng het geheel goed.
- Voeg de passievruchtencoulis toe aan het mengsel.
- Klop de slagroom stijf en voeg ook toe.
- Bekleed de ringen met een plastic randje en leg de uitgestoken amandelbiscuitrondjes op de bodem.
- Schep de passievruchtenbavarois daar bovenop en strijk glad. Zet in de koeling.
- Breng voor de garnering 2 dl. passievruchtencoulis aan de kook en voeg hier wat suiker naar smaak aan toe. Bind met wat allesbinder en doe in een spuitflesje.
presentatie
- Verwijder de metalen ring en plaats de bavarois op een koud bordje.
- Druppel wat coulis uit het spuitflesje op het midden van het taartje zodat er een spiegeltje ontstaat.
- Garneer met een trosje rode bessen, enkele blauwe bessen en frambozen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Carte d’Or


