
hoofdingrediënten
300
g
kipfilet
3
st
lente-ui
marinade
3
el
hoisinsaus
3
el
sojasaus (pearl river dark soy)
2
el
suiker
2
el
rijstazijn
1
tn
knoflook
1
st
gemberwortel van 3cm
bapao
400
g
bapaomeel (toko)
1,3
dl
lauw water
1,6
dl
lauwe melk
9
g
gedroogde gist
24
g
fijne tafelsuiker
extra bapaomeel voor de verwerking
zoetzure saus
150
g
suiker
1
dl
azijn
1
dl
groentebouillon(van poeder)
1
st
sjalot
1
tn
knoflook
1
st
kaneelstokje
1
st
steranijs
2
st
jeneverbes
1
st
rood pepertje
1
el
tomatenpuree
bereiding
- Deeg: Maak een kuiltje in de bloem.
- Los de gist op in het lauwe water met de suiker en laat dit 10 minuten staan tot zich belletjes vormen. Giet de gistoplossing in het kuiltje en meng een gedeelte van de bloem doorheen, laat weer 10 minuten rusten.
- Voeg lauwe melk toe en kneed nu met de rest van de bloem net zolang tot het deeg niet meer kleverig is. Voeg voorzichtig een beetje bapaomeel toe als het deeg te plakkerig blijft. Dit kan ook met de Kitchen Aid
- Doe het deeg in een kom en dek af met huishoudfolie en laat rijzen tot het dubbel zo hoog is. Gebruik daarvoor de warmhoudkast of een oven die niet hoger dan 40 graden staat.
- Zoetzure saus: Fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook aan.
- Voeg de suiker toe en laat licht karamelliseren op een laag vuur!!
- Voeg de tomatenpuree toe en blus af met warme azijn en bouillon.
- Voeg alle andere specerijen toe en laat rustig een uurtje pruttelen. Roer af en toe in het pannetje en laat zachtjes inkoken.
- Zeef de inhoud en bind eventueel met allesbinder.
- Marinade: rasp de geschilde gemberwortel en meng alle ingredi?nten voor de marinade.
- Bestrijk de kip met wat marinade en bak de kip in een oven van 140 graden in 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
- Snijd de kip in kleine blokjes en meng dit met 3 el marinade en de fijngesneden lente-ui.
- Rol het deeg uit op een met bapaomeel bestoven aanrecht en steek er 14 rondjes met een diameter van 10 cm uit.
- Leg op iedere stukje deeg een schepje kip en vouw het deeg aan de bovenkant dicht. Rol tussen je handen tot een bolletje en leg de bapao in een met bakpapier beklede gaatjesbak van de Rational.
- Leg alle bapao?s in de gaatjesschaal en dek ze af met huishoudfolie. Laat de broodjes op een warme plek nog even rijzen.
- Stoom de broodjes 10 minuten in de Rational op 100 graden en 100 % vocht.
- Druk op aan (1). Stel de tijd in op CONTINUE door knop (8) even ingedrukt te houden.
- Druk op het rode vak (5) en druk op de druppel (2), deze moet knipperen.
- Voeg 100% vocht toe door op toets (4) te drukken.
- Ventilator op halve snelheid instellen (knop 17).
- Stoom de broodjes 10 minuten (eventueel instelbaar via knop (8/19)).
presentatie
- Leg een warme bapao op een klein bordje, doe wat zoetzure saus in een steelpannetje en serveer uit.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


