Soep

Aspergesoep met kokkels

menu: mei 2013

14 personen

hoofdingrediënten

asperges, kokkels

1,25
kg
witte soepasperges
7
st
witte asperges
25
g
kippenbouillon (poeder)
35
g
boter
35
g
bloem
70
g
eierdooier
1,25
dl
slagroom
125
g
crème fraiche
kervel ter garnering
500
g
kokkels
30
g
boter
scheut olijfolie
1
dl
witte wijn
peper en zout

bereiding

  1. Soep: Schil de soepasperges en de 7 asperges voor de garnering en snijd er de onderste harde stukjes af.
  2. Was de schillen en de stukjes, laat ze 10 minuten trekken in 1,3 liter kokend water en zeef het vocht.
  3. Kook eerst de 7 asperges voor de garnering 7 minuten in het gezeefde aspergevocht, schep ze eruit en houd apart. BEWAAR het aspergevocht.
  4. Kook vervolgens de soepasperges in het aspergevocht tot ze goed gaar zijn.
  5. Pureer de soepasperges in het aspergevocht. Vul aan tot 1,7 liter indien nodig.
  6. Los het kippenbouillonpoeder op in de aspergesoep.
  7. Maak een roux van de boter met de bloem. Voeg de aspergesoep in gedeelten toe aan de roux en breng aan de kook, zodat de roux voor binding kan zorgen.                            
  8. Voor uitserveren: Roer de eidooiers glad met de room en crème fraiche.
  9. Roer er een deel van de hete soep door en giet alles terug in de pan.
  10. Laat de soep al roerend binden ZONDER te koken en breng eventueel op smaak.
  11. Kokkels: Was de kokkels goed. Verwarm boter, olijfolie en wijn in een hoge pan, voeg de kokkels toe en schud ze om.
  12. Leg de deksel op de pan en verhit tot de kokkels open gaan en breng op smaak met peper en zout.
  13. Giet de kokkels af en snijd de asperges voor de garnering in stukjes.

presentatie

  1. Neem een rond bord en schep hier de soep in.
  2. Garneer met de stukjes asperges en kokkels en werk af met wat takjes kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten