Soep

Aspergesoep met gamba en kervel

menu: mei 2009

14 personen

hoofdingrediënten

1
kg
witte asperges
2
st
sjalotjes
30
g
boter
1
dl
witte vermout
75
g
gevogeltefond
1
st
bak groene aspergetips
2
dl
slagroom
zout en peper
28
st
gepelde garnalen
1
bs
kervel

bereiding

  1. Sjalotje pellen en snipperen.
  2. Met dunschiller asperges schillen van vlak onder kopje naar beneden, houtachtige uiteinden eraf snijden.
  3. Asperges tot aan kopjes in stukjes van 1 cm snijden.
  4. In pan boter smelten en sjalotjes zachtjes fruiten met de aspergestukjes. Na een paar minuten de vermout erover schenken en verwarmen tot het vocht verdampt is.
  5. Aan gevogeltefond 1,5 l water toevoegen. Dit alles ca 5 minuten laten koken.
  6. Intussen de aspergekopjes en tips in 5 minuten beetgaar koken. In zeef afspoelen in koud water en laten uitlekken.
  7. De aspergestukjes met de bouillon in de blender doen, slagroom toevoegen en tot een gladde massa pureren.
  8. Soep terug doen in de pan en opnieuw verwarmen en op smaak brengen.
  9. De gepelde gamba’s kruiden en bakken.
  10. Eventueel de soep passeren door een zeef (optioneel)

presentatie

  1. Soep in kleine diepe bordjes scheppen en van groene aspergetips en aspergepunten in het midden een bergje maken.
  2. Daarboven op de garnalen met een toefje kervel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten