
hoofdingrediënten
300
g
witte asperges
4
bl
gelatine
2
dl
slagroom
7
pl
gerookte zalm
1
st
pot lompviseitjes (zwart)
14
bl
dille
bereiding
- Kook de asperges in gezouten water gaar en bewaar het kookvocht.
- Pureer de asperges.
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Verwarm ½ dl van het overgebleven kookvocht en los daar de uitgeknepen gelatine in op.
- Roer dit door het aspergemengsel. Breng eventueel op smaak met een snufje groentebouillonpoeder.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Klop de slagroom mooi lobbig en spatel dit door het aspergemengsel.
- Snijd de zalm in reepjes en leg onder in een glaasje.
- Lepel de aspergemousse erop en laat opstijven in de koeling.
presentatie
- Versier de glaasjes met wat lompviseitjes en een takje dille.
- Presenteer op een klein schoteltje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


