Amuse

Aspergemousse met zalm

menu: mei 2011

14 personen

hoofdingrediënten

300
g
witte asperges
4
bl
gelatine
2
dl
slagroom
7
pl
gerookte zalm
1
st
pot lompviseitjes (zwart)
14
bl
dille

bereiding

  1. Kook de asperges in gezouten water gaar en bewaar het kookvocht.
  2. Pureer de asperges.
  3. Week de gelatine in ruim koud water.
  4. Verwarm ½ dl van het overgebleven kookvocht en los daar de uitgeknepen gelatine in op.
  5. Roer dit door het aspergemengsel. Breng eventueel op smaak met een snufje groentebouillonpoeder.
  6. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  7. Klop de slagroom mooi lobbig en spatel dit door het aspergemengsel.
  8. Snijd de zalm in reepjes en leg onder in een glaasje.
  9. Lepel de aspergemousse erop en laat opstijven in de koeling.

presentatie

  1. Versier de glaasjes met wat lompviseitjes en een takje dille.
  2. Presenteer op een klein schoteltje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten