Amuse

Appeltje eitje

thema: Vis

menu: maart 2014

14 personen

hoofdingrediënten

ei

eieren

15
st
eieren
15
g
wasabi sesamzaadjes
1
st
eiertikkertje

komkommerschuim

1
st
komkommer
15
g
suiker
zout en peper
1
dl
room
1,5
bl
gelatine
1
st
limoen
1
el
chardonnay azijn

crème brûlée van soja

25
ml
room
130
g
eidooier
1,5
dl
melk
1,5
el
sap van ingelegde gember
1
tl
wasabipasta
1,5
el
sojasaus (kikkoman)

appel marsmallow

100
g
eiwit
1
st
granny smith
60
g
suiker
5
bl
gelatine
12
g
glucose
8
bl
spinazie

bereiding

 

  1. Eieren: Tik het dopje van de eieren met het eiertikkertje en scheid het eigeel van het wit.
  2. Het vlies uit het ei halen en de schalen voorzichtig schoonmaken.
  3. Zet ze daarna even weg. 
  4. Komkommerschuim: Was de komkommers.
  5. Pureer de komkommers fijn met de suiker en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg peper naar smaak toe.
  6. Doe het mengsel in een schaal en voeg het limoensap en een scheutje Chardonnay azijn naar smaak toe .
  7. Week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water en verwarm de room.
  8. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op in de verwarmde room.
  9. Voeg het komkommermengsel toe en laat dit een half uur trekken.
  10. Zeef het mengsel en breng over in de kidde met 1 patroon en schud 3x.
  11. Crême brûlée van soja: Meng alle ingrediënten, zeef dit mengsel door een grove zeef en giet in  de schoongemaakte eierschalen.
  12. Deze garen in een voorverwarmde oven op 120ºC gedurende ongeveer 15 minuten tot de vulling gezet is maar niet gekookt. 
  13. Appel marsmallows: Week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
  14. Verwijder het klokhuis van de appel, pureer de ongeschilde appel met de 8 blaadjes spinazie met de staafmixer en zeef het vocht.
  15. Verwarm dit vocht (dit mag absoluut niet koken) en voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en de glucose toe.
  16. Klop het eiwit met de suiker stijf en voeg langzaam het appelmengsel toe.
  17. Stort dit mengsel in een bak, dek af met huishoudfolie en bewaar in de koeling.

presentatie

  1. Leg een hoopje keukenzout op een bord.
  2. Plaats het ei daarop.
  3. Garneren met de appelmarsmallows, komkommerschuim en wasabi sesamzaadjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

120 minuten

oorsprong

Masterclass vis

wijnsuggestie

Getariako Txakolina, Pepin Condé Sauvignon Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten