
hoofdingrediënten
ei
eieren
15
st
eieren
15
g
wasabi sesamzaadjes
1
st
eiertikkertje
komkommerschuim
1
st
komkommer
15
g
suiker
zout en peper
1
dl
room
1,5
bl
gelatine
1
st
limoen
1
el
chardonnay azijn
crème brûlée van soja
25
ml
room
130
g
eidooier
1,5
dl
melk
1,5
el
sap van ingelegde gember
1
tl
wasabipasta
1,5
el
sojasaus (kikkoman)
appel marsmallow
100
g
eiwit
1
st
granny smith
60
g
suiker
5
bl
gelatine
12
g
glucose
8
bl
spinazie
bereiding
- Eieren: Tik het dopje van de eieren met het eiertikkertje en scheid het eigeel van het wit.
- Het vlies uit het ei halen en de schalen voorzichtig schoonmaken.
- Zet ze daarna even weg.
- Komkommerschuim: Was de komkommers.
- Pureer de komkommers fijn met de suiker en een snufje zout in de keukenmachine. Voeg peper naar smaak toe.
- Doe het mengsel in een schaal en voeg het limoensap en een scheutje Chardonnay azijn naar smaak toe .
- Week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water en verwarm de room.
- Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine op in de verwarmde room.
- Voeg het komkommermengsel toe en laat dit een half uur trekken.
- Zeef het mengsel en breng over in de kidde met 1 patroon en schud 3x.
- Crême brûlée van soja: Meng alle ingrediënten, zeef dit mengsel door een grove zeef en giet in de schoongemaakte eierschalen.
- Deze garen in een voorverwarmde oven op 120ºC gedurende ongeveer 15 minuten tot de vulling gezet is maar niet gekookt.
- Appel marsmallows: Week de blaadjes gelatine in een ruime hoeveelheid koud water.
- Verwijder het klokhuis van de appel, pureer de ongeschilde appel met de 8 blaadjes spinazie met de staafmixer en zeef het vocht.
- Verwarm dit vocht (dit mag absoluut niet koken) en voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine en de glucose toe.
- Klop het eiwit met de suiker stijf en voeg langzaam het appelmengsel toe.
- Stort dit mengsel in een bak, dek af met huishoudfolie en bewaar in de koeling.
presentatie
- Leg een hoopje keukenzout op een bord.
- Plaats het ei daarop.
- Garneren met de appelmarsmallows, komkommerschuim en wasabi sesamzaadjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
120 minuten
oorsprong
Masterclass vis
wijnsuggestie
Getariako Txakolina, Pepin Condé Sauvignon Blanc



