hoofdingrediënten
zalmpaté
1
l
visbouillon
350
g
zalmfilet (zonder vel)
200
g
roomkaas met tuinkruiden
4
el
kappertjes
2
el
fijngesneden dille
100
g
verse spinazieblaadjes
peper en zout naar smaak
kletskoppen
250
g
suiker
70
g
gemalen amandelen
70
g
bloem
50
g
sinaasappelsap
70
g
gesmolten boter
bereiding
- Zalmpaté. Breng de bouillon aan de kook en pocheer de zalm in 6 min. halfgaar.
- Haal de vis uit de bouillon en laat afkoelen.
- Vermeng de zalm met de roomkaas, kappertjes, dille, peper, zout tot een paté en zet tot gebruik in de koelkast.
- Kletskoppen. Meng de suiker, amandelen, bloem, sinaasappelsap en boter.
- Leg hoopjes beslag op een bakmatje en bak dit 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. De kletskop moet ongeveer een diameter van 8 cm hebben.
- Vouw ze om een pollepel of een glas tot een krul. Als het deeg teveel afgekoeld is om te vouwen warm het dan even op in de oven. Gebruik een staafrol om de kletskoppen te vouwen. (koude keuken)
presentatie
- Verdeel de spinazie over de bordjes, leg daar een hoopje zalmpaté op met daar bovenop een amandelkletskop die weer gevuld is met een beetje zalmpaté. Garneer met een takje dille.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


