
hoofdingrediënten
2
st
vanillestokjes
5
dl
melk
350
g
suiker
300
g
eierdooier
15
st
eiwitten
100
g
bloem
50
g
boter(voor het invetten)
5
dl
mascarpone
4
st
bakjes aardbeien
1
st
citroen
200
g
poedersuiker
bereiding
- Splijt de vanillestokjes en laat deze in de opgekookte melk geruime tijd trekken. Schraap ze leeg in de melk.
- Klop de eierdooiers met 275 gr suiker op tot het mengsel als een lint van de garde loopt, voeg wat citroen toe.
- Voeg de bloem toe en blijf nog even kloppen.
- Breng de melk tegen de kook aan en doe de helft van de melk bij het eierdooier mengsel en vervolgens het hele mengsel bij de rest van de melk.
- Laat het beslag nog even doorkoken en roer voortdurend met een garde. Zodra het stolt van het vuur nemen en blijven roeren. Laat afkoelen.
- Pureer een gedeelte van de aardbeien en meng dit door de Mascarpone, voeg wat suiker toe en zet in de koeling. Halveer de rest van de aardbeien, besprenkel ze wat met citroen en poedersuiker en zet ze koud.
- Beboter soufflébakjes en rol er de rest van de suiker door zodat de binnenkant geheel besuikerd is.
- Klop de eiwitten niet te lang van te voren tot pieken.
- Doe onder in de bakjes voorzichtig een 2 cm dik laagje van het mascarpone mengsel met behulp van een spuitzak.
- Roer een gedeelte van het soufflébeslag door een gedeelte van de eiwitten en spatel er vervolgens alle eiwitten door; zodat een luchtige massa ontstaat. Vul de soufflé bakjes met behulp van een spuitzak met dit mengsel.
- Draai met de duim de buitenste rand van het potje af en beboter dit licht.
- Bak de soufflés in een voorverwarmde traditionele oven op 200 gr in ca 12 minuten af. Ze rijzen dan mooi boven de potjes uit.
presentatie
- Zet de potjes op een passend bordje en leg er wat aardbeien rond
- bestrooi met poedersuiker en serveer direct uit
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


