Voorgerecht

Aardappelsalade met Sint-Jakobsvruchten en pata negra

menu: maart 2009

14 personen

hoofdingrediënten

750
g
aardappelen (roseval)
14
st
sint-jacobsvruchten (groot)
14
st
pata negra dunne plakken
80
g
kalfsbouillon
10
g
kummel
140
g
mayonaise (80 en 60 g)
zout en peper
30
g
gekonfijte gemberstukjes
15
ml
gembersiroop
scheut room
crème fraîche
20
g
koriander
40
ml
olijfolie
slamix (shiso purper, veldsla, krulsla)

bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze brunoise en kook ze ongeveer 8 minuten in gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af en laat afkoelen.
  3. Laat de kalfsbouillon met de kummel tot de helft inkoken en laat afkoelen.
  4. Vermeng met 80 g mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng alles met de aardappelen zodat er een mooie salade ontstaat.
  6. Mix de gemberstukjes en de siroop, 60 g mayonaise en crème fraîche met een blender tot een mooi zalfje.
  7. Blancheer de koriander en spoel meteen af met ijskoud water. Mix met de olijfolie en kruid met peper en zout indien nodig.
  8. Bak de sint jacobsvruchten aan beide zijden tot ze gaar zijn. Kruid ze en snijd ze in drieën.

presentatie

  1. Neem een ring en leg daar een laagje aardappelsalade in.
  2. Leg er dakpansgewijs 3 stukjes st jacobsvruchten op, daarbovenop een mooi plakje ham draperen.
  3. Garneer af met wat pluksels sla en druppel wat korianderolie en gembercrème rondom het taartje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten