hoofdingrediënten
750
g
aardappelen (roseval)
14
st
sint-jacobsvruchten (groot)
14
st
pata negra dunne plakken
80
g
kalfsbouillon
10
g
kummel
140
g
mayonaise (80 en 60 g)
zout en peper
30
g
gekonfijte gemberstukjes
15
ml
gembersiroop
scheut room
crème fraîche
20
g
koriander
40
ml
olijfolie
slamix (shiso purper, veldsla, krulsla)
bereiding
- Schil de aardappelen, snijd ze brunoise en kook ze ongeveer 8 minuten in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en laat afkoelen.
- Laat de kalfsbouillon met de kummel tot de helft inkoken en laat afkoelen.
- Vermeng met 80 g mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
- Meng alles met de aardappelen zodat er een mooie salade ontstaat.
- Mix de gemberstukjes en de siroop, 60 g mayonaise en crème fraîche met een blender tot een mooi zalfje.
- Blancheer de koriander en spoel meteen af met ijskoud water. Mix met de olijfolie en kruid met peper en zout indien nodig.
- Bak de sint jacobsvruchten aan beide zijden tot ze gaar zijn. Kruid ze en snijd ze in drieën.
presentatie
- Neem een ring en leg daar een laagje aardappelsalade in.
- Leg er dakpansgewijs 3 stukjes st jacobsvruchten op, daarbovenop een mooi plakje ham draperen.
- Garneer af met wat pluksels sla en druppel wat korianderolie en gembercrème rondom het taartje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


