Amuse

Aardappelpoffertjes met mierikswortelroom, gerookte paling en spek

menu: april 2009

14 personen

hoofdingrediënten

beslag

450
g
bintjes
45
ml
melk
16
g
bloem
3
st
eieren
135
g
eiwit
el
room
zout, vers gemalen witte peper
350
g
gerookte paling
7
pl
mager gerookt spek
tl
mierikswortelpasta
dl
zure room
1
st
limoen
½
bs
bieslook
50
g
geklaarde boter

bereiding

  1. Beslag. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes gaar en pureer ze.
  2. Meng er de melk, bloem, eieren, eiwitten en room krachtig door. Kruid met peper en zout.
  3. Neem een poffertjespan en bak 42 aardappelpoffertjes. Houd ze warm in de oven.
  4. Bak de reepjes spek zonder vetstof knapperig in de oven op een siliconenmatje en snijd ze daarna in de lengte doormidden.
  5. Snijd de palingfilet in 42 stukjes ter grootte van het poffertje.
  6. Vermeng de zure room met de mierikswortelpasta, voeg er wat limoensap aan toe en kruid met zout naar smaak.

presentatie

  1. Leg drie poffertjes op een langwerpig bordje en schep er een toefje mierikswortelroom op.
  2. Leg daarop een stukje gerookte paling.
  3. Leg daarop in de lengte het krokante spekreepje.
  4. Garneer met gehakte bieslook.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten