Amuse
Aardappelpoffertjes met mierikswortelroom, gerookte paling en spek
menu: april 2009
14 personen

hoofdingrediënten
beslag
450
g
bintjes
45
ml
melk
16
g
bloem
3
st
eieren
135
g
eiwit
2½
el
room
zout, vers gemalen witte peper
350
g
gerookte paling
7
pl
mager gerookt spek
1½
tl
mierikswortelpasta
1½
dl
zure room
1
st
limoen
½
bs
bieslook
50
g
geklaarde boter
bereiding
- Beslag. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes gaar en pureer ze.
- Meng er de melk, bloem, eieren, eiwitten en room krachtig door. Kruid met peper en zout.
- Neem een poffertjespan en bak 42 aardappelpoffertjes. Houd ze warm in de oven.
- Bak de reepjes spek zonder vetstof knapperig in de oven op een siliconenmatje en snijd ze daarna in de lengte doormidden.
- Snijd de palingfilet in 42 stukjes ter grootte van het poffertje.
- Vermeng de zure room met de mierikswortelpasta, voeg er wat limoensap aan toe en kruid met zout naar smaak.
presentatie
- Leg drie poffertjes op een langwerpig bordje en schep er een toefje mierikswortelroom op.
- Leg daarop een stukje gerookte paling.
- Leg daarop in de lengte het krokante spekreepje.
- Garneer met gehakte bieslook.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


