Voorgerecht

Tomatensorbet met tartaar van verse tonijn en halfgedroogde cherrytomaatjes

menu: oktober 2005

14 personen

hoofdingrediënten

35
st
halfgedroogde cherrytomaatjes
2
tk
tijm
2
tk
rozemarijn
olijfolie
peper en zout

dressing

0,1
dl
witte wijnazijn
0,4
dl
olijfolie
vleugje mosterd
beetje honing
peper en zout

garnering

2
st
grote aardappel
14
st
basilicumblaadjes
1
st
krop frisee
14
st
bietenblaadjes met nerf
½
bs
bieslook in ringetjes gesneden

bereiding

  1. Gedroogde cherrytomaatjes. Halveer de tomaatjes en verwijder de pitjes Leg ze op een bakplaat met de bolle kant naar beneden. Bestrooi ze licht met peper en zout, verdeel tijm en rozemarijn over de tomaten en besprenkel ze met olijfolie. Plaats ze tenminste 1 uur in een oven van 80°C. Haal na 1 uur de tomaten uit de oven en verwijder de tijm en rozemarijn en laat afkoelen.
  2. Tonijn. Snijd de tonijn in stukken en hak tot een fijn tartaar. Meng de overige ingrediënten er onder en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet koud weg tot uitserveren.
  3. Dressing: Meng alle ingrediënten tot dressing en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat honing.
  4. Garnering: Borstel de aardappel schoon en snijd er flinterdunne chips van. Frituur de chips in olie van 160°C tot lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Frituur ook de basilicumblaadjes.

presentatie

  1. Maak met een ring een tonijn tartaartje op het midden van het bord. Leg er 5 stukjes tomaat omheen. Leg op de tartaar het bietenblad, de sla, de aardappelchip en het basilicumblaadje. Nappeer sla en bietenblad met een beetje dressing en gameer het bord met de rest van de dressing en de bieslook.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten